tisdag 28 augusti 2012

Innan god natt med månen utanför, några ord innan sängen

Dagarna rullar snabbt på i skolan, och vi ställs framför frågor och funderingar som vi ska diskutera.
Vi lär oss mycket på lektionerna, men också mycket om våra klasskamrater. Känns härligt att veta att vi alla har samma intresse i grunden och är posetiva och utåtriktade :)

Idag fick vi detta citatet att fundera över; Ensamhet dödar fler än övervikt.
Och att barn, de första 3-4 åren av barnets liv är helt avgörande för utveckling av deras trygghet och personlighet. Att vi är anpassade till utomhus och kroppen och hjärnan mår bäst av och blir mer stimulerad av att gå barfota och att vara naken. Tänk dig själv på somrarna hur du känner solen mot din hy, vattnet på fötterna vid stranden och vinden. Det är naturligt och att känna av detta är stimulerande, så låt barnen springa barfota för det höjer intelligensen hos barnet och dess utveckling.

Ju yngre barnen är, desto närmare står de sitt ursprungliga jag. Tex de klättrar och springer runt, men de skadar sig sällan då de vet precis hur de ska greppa och placera sig. Det är först när vi säger; du kan ramla, som de kan skada sig. Något att tänka på? Det betyder ju också tyvärr att ju äldre vi blir desto längre bort kommer vi ifrån vårt naturliga ursprung i dagens samhälle.

Sedan har vi också en del fysiska aktiviteter på lektionerna, helt fantastiskt kul :) Idag blev vi indelade i små grupper och skulle gå runt till olika stationer, där olika övningar skulle utföras. Vi hade så skoj och bokstavligen skratta oss igenom övningarna.

Jag gymmar och tränar efter skolan och tycker det är perfekt att skolan har ett eget gym, dit går jag några gånger i veckan, annars är jag ute på promenader o jogging rundor.

Ja det blev ett långt inlägg innan sängen, men har inte bloggat på ett tag nu :p mycket som händer här under dagarna.
Imorn åker vi iväg 10:00 och ska sova två nätter i en stuga i skogen :) vi kommer vandra en del och hålla egna aktiviteter, samt att våran mentor Andreas kommer ha lite fysisk aktivitet med oss. Detta tycker jag ska bli spännande och alla i klassen ser framemot imorn. Vi kommer hem igen på fredag kl: 11:00 så då kommer jag inte kunna blogga innan helgen.

Men ni får ha en toppen vecka :) här kommer två bilder från gymmet. Kramar!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar